Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Kökstrender 2023

Långsiktighet, hållbarhet. enkelhet och funktionalitet. Där har vi några av de viktigaste kökstrenderna inför 2023. Här berättar vi mer om vad branschen har för förväntningar på utvecklingen inom kök.

Hållbarhet och långsiktighet

Som sagt, hållbarhet år trenden för svenska kök nästa år, något som tycks hålla i sig. Många försöker göra något med det man redan har istället för att riva ut och göra allt nytt.

Det går att göra justeringar som förändrar väldigt mycket. Ny färg och nya detaljer är exempel på detta.

Här är några trender som förväntas vara heta under 2023

Skandinavisk design

Skandinaviens design är het nästa år – dels på grund av dess stilrenhet men också för hög kvalitet och hållbarhet. Trä kombinerat med naturnära färger och avskalad design ger en harmonisk känsla.

Färg ger nytt liv

Jordnära toner är fortsatt vanliga i svenska kök under 2023. Inte minst om man vill göra köket mer personligt. Detta är förmodligen en del av trenden som går mot tidlöshet och en önskan att inreda på ett mer långsiktigt sätt. Starkare kulörer eller färger som kontrasterar kommer att dyka upp exempelvis på mindre inredningsdetaljer.

Mjuka former

Mjukare former på inredningen tycks vara en trend som blir allt populärare under 2023. Rundade kanter på köksöar, små och smidiga väggskåp med räfflad design kan sätta karaktären på köket. Detta ger en elegant men samtidigt solid känsla.

Detaljerna i fokus

När det handlar om detaljer så är det mest material och textur det handlar om. Material som glas, ek och sten i naturligt mönster som skapar en extra elegans. Borstat stål, tuftade mattor och glansiga material som kombineras med matta är exempel på trenderna bland köksdetaljerna. En känsla av unikt och personligt dominerar.

Japandi

Denna kombination av japanskt och skandinaviskt väntas vara het även under 2023. Dessa båda stilar bildar tillsammans en minimalistisk, varm och naturnära stil. En funktionell och samtidigt elegant i sin mix av skandinavisk svalhet med den japanska stilens varma naturfärger och mörkare färger. 


Läs mer

Växter i köket – Inspiration

Fem klassiska pinnstolar

Vi ger ditt kök ny glans!
14 Feb 2023