Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Så utnyttjar du överskåpen i köket på bästa sätt

Överskåpen är oumbärliga i de flesta kök. Detta gäller inte minst mindre kök, där det inte finns plats för så många underskåp.

Vi kan hjälpa dig att hitta det kök som passar dig och din familj bäst. Då är det viktigt att överskåpen bidrar både till kökets symmetri som funktion. En smart lösning i ett litet kök är att välja extra höga överskåp, på det sättet går det att utmärkt att utnyttja höjden som förvaringsutrymme. Perfekt för finporslinet och speciella köksredskap som du inte använder så ofta. Med hjälp av smarta förvaringslösningar kan du få en smidig inblick i överskåpet och snabbt komma åt innehållet.

Låt dina vanor avspeglas i köket

När du väljer vilken stil du ska ha på ditt kök är det viktigt att dina dagliga vanor avspeglar sig i det. Tänk igenom dina tidigare erfarenheter av kök. Tycker du att ett vitrinskåp ger köket den där lilla extra tvisten? Eller är dina överskåp mest där av praktiska skäl, för att det är för trångt i de nedre skåpen.

kök med överskåp

Funktionaliteten är onekligen det viktigaste när man ska hitta rätt överskåp. Men det är självklart även viktigt att de ska passa in i den övriga köksinredningen. På senare år har det blivit mycket populärt med stilren design. Vita högglansluckor med diskreta grepp i stål gör att du kan få en köksvägg med smarta överskåp.

Bra med höga skåp i mindre kök

I ett litet kök kan man utnyttja utrymmet riktigt bra så fungerar det alldeles utmärkt med riktigt höga överskåp. Och man behöver absolut inte ha överskåp som bara är för till för att se snygga ut, som det ofta var förr i tiden.

Om du hittar ett riktigt bra överskåp så kan du samla en mängd köksprodukter på samma ställe och du får gott om fria ytor för att göra annat i köket. Det kan även vara smart att ha skåp med flyttbara hyllplan som är bra när du har många olika storlekar och höjder på glas, burkar och skålar. Vill du vara riktigt effektiv med platsen så kan du satsa på två överskåp till kyl och frys.


Läs mer

Fristående eller inbyggt kylskåp?

Fem klassiska pinnstolar

Så installerar du en diskmaskin

 

Vi ger ditt kök ny glans!18 Jun 2021