Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Modernt kök med smart förvaring för den trångbodde

I Stockholm med sin kaotiska bostadssituation får man vara glad för det utrymme man får tag i. För många resulterar år av köande i den kommunala bostadskön att när man till slut får tag i en bostad så är den betydligt mindre än man tänkt sig. Många i Stockholm bor trångt, och här finns även många lägenheter med väldigt små kök. Ibland beror det på att två lägenheter delats upp och då har ett litet ”pigkök” fått bli det ordinarie köket i den mindre lägenheten. Men många hus byggdes också med små kök, för att ge mer plats till boendeutrymme för trångbodda familjer.

”Såväl IKEA som andra kökstillverkare har många smarta lösningar för små kök, men vi kan också hjälpa till att rita och bygga ett platsbyggt kök, för att verkligen ta till vara på de kubikmeter som finns”

Man kan dock göra mycket även med små kök. Först och främst handlar det om att lösa förvaringen, så att det finns utrymme för att laga själva maten och att kunna vara fler i köket samtidigt. Såväl IKEA som andra kökstillverkare har många smarta lösningar för små kök, men vi kan också hjälpa till att rita och bygga ett platsbyggt kök, för att verkligen ta till vara på de kubikmeter som finns. För det är just i kubik man måste tänka när man ska lösa förvaringen i små kök; både på längden och på höjden

Förvaring på höjden

I större kök finns en trend just nu mot att skippa överskåpen och köra med golvnära förvaring i stället. Det är av naturliga skäl inte att tänka på när man vill skapa bra förvaringsutrymmen i ett riktigt litet kök. Tvärtom gäller det att verkligen utnyttja höjden til max. Att bygga runt och ovanför dörröppningen är en mycket bra lösning. För att komma åt skaer i höga skåp kan man ha en liten stege eller klappstol som enkelt kan fällas i hop och ställas undan när den inte behövs.

Höga skåp kan göra att köket känns trångt. Öppna skåp eller skåp med glasluckor ökar känslan av rymd och gör också att köket ser mer hemtrevligt och välkomnande ut (förutsatt att man har lite ordning i skåpen förstås!).

Mobil köksö

En liten köksö på hjul är en utmärkt lösning i ett trångt kök. Den kan ha ett litet utrymme där den får stå i viloläge, men dras fram när den behövs. I köksön kan man få plat smed mycket som bara behövs ibland och som man kommer åt när man drar ut den. EN mobil köksö är bra när man är fler i köket och behöver samsas om utrymmet Den kan till och med tas ut ut köket om det blir riktigt trångt.

Byt ut stolarna mot köksbänkar

En bänk ger mer sittplats och är dessutom perfekt förvaring. I en köksbänk får man plats med större köksmaskiner, tallrikar, dukar, ja allt som man behöver tillgång till ofta men ändå vill ha undanstoppat mellan varven. En köksbänk i vinkel i ett hörn i stället för stolar ökar kraftigt förvaringsmöjligheterna i det lilla köket.

Platsbyggt kök utnyttjar ytorna till max

Du som har svårt att hitta skåp och annan inredning som passar till ditt lilla kök kan kontakta oss, så hjälper vi dig att rita och bygga ett kök som tar tillvara på ytorna till max. Vi har lång erfarenhet av att rita och bygga kök i både stora och små utrymmen och vet hur man utnyttjar kubikmeterna till max. Att kontakta oss för en offert kostar så klart ingenting, utan vi ger dig ett första förslag utifrån dina önskemål och behov, som du sedan kan ta ställning till i lugn och ro.

Ett platsbyggt kök är det bästa sättet att göra det mesta av ett litet kök, och säkerställa att du får ett kök där allt får plats men som man samtidigt kan arbeta och umgås obehindrat i. Välkommen att höra av dig!

Vi ger ditt kök ny glans!2 Apr 2019