Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Exklusiva kök | Skapa ett exklusivt drömkök

Ett exklusivt drömkök låter kanske ouppnåeligt men det behöver det inte vara. Läs om hur man kan skapa exklusiva drömkök till rimliga priser.

Drömmer du om ett exklusivt drömkök?

Vi spendera väldigt mycket av vår tid i köket och idag så är detta något som gäller alla familjemedlemmar. Förr var det nästan uteslutande den som lagade maten som befann sig i köket - idag är det en mer social plats än tidigare. Något som kan förklaras av den rådande matlagningstrenden där vi ser allt fler tv-program och där väldigt många kända personer visar upp sina bästa recept i allehanda kokböcker. Kocken är den nya rockstjärnan och det är välkommet. Att laga mat och att vistas i köket är härligt - förutsatt att man trivs i det kök man har.

lyxigt kök med bänkskiva i marmor

De flesta har ganska klara bilder av sitt drömkök och för de flesta stannar det blott vid en dröm. Av den enkla anledningen att den egna budgeten sätter käppar i hjulet. Ett exklusivt drömkök kostar onekligen pengar och för många så handlar det om en osund investering. Dyra kök - italienska kvalitetsvaror, toppmoderna vitvaror och mer exklusiva ugnar och spisar - kostar lite för mycket för att man ska kunna motivera en sådan investering. Vem har dock sagt att ett exklusivt kök behöver vara synonymt med någonting dyrt?

Ditt drömkök behöver inte kosta skjortan

Idag så finns det väldigt fina budgetvarianter som ger samma exklusiva känsla som de dyrare, mer lyxiga köken. Visst, man får göra lite avkall i ren kvalitet - men sådan extrem skillnad är det inte. Att köpa exempelvis stommar, luckor och vitvaror från Ikea (billigast), Marbodal (lite dyrare) eller Marbodal (ytterligare en nivå upp) ger en bra grund att stå på. För; det är just grunden och basen man behöver och där kostnaderna kan hållas nere. Det är de små detaljerna man ska öka på exklusiviteten i.

Exklusiva detaljer ger exklusiva kök

Det vi skulle tipsa om gäller de lite mindre sakerna i köket som kommer att ge det mer lyx. Enklast blir att rada upp dessa i punkter så att de blir enklare att följa:

  • Kaklet: Att välja ett lite mer exklusivt kakel gör en väldigt skillnad. Vi skulle exempelvis tipsa om marockanskt kakel som dels är handgjort och dels kommer i många, fina mönster. Att varje platta tillverkas för hand ger den där coola touchen där allt inte känns så himla tillrättalagt ut. Lyx som skaver lite.
  • Bänkskivan. Vad är lyx för dig och vilket ord är det första som dyker upp i ditt huvud? För många stavas det här ordet marmor och det är exakt det vi tycker att man ska välja som bänkskivor i köket. Man ska dock vara försiktig gällande marmor i köket. dels så är det känsligt mot sura ämnen och dels så klarar det inte av smällar så bra. Vill man inte se sin marmorskiva spricka som en följd av en tappad kastrull så kan bänkskivor i någon annan natursten vara en bättre lösning. Granit är betydligt tåligare.
  • Handtagen. Välj knoppar och handtag med omsorg. I och med att du inte behöver så många så kan du gott lägga några extra kronor på mer lyx. Många väljer idag handtag av läder. Ett tacksamt material sett till att det passar mot de flesta färger.
  • Inredningen. Köket å ena sidan - mycket handlar om vad du väljer för möbler att ställa i ditt kök. Här skulle vi gärna tipsa om lite mer exklusiva stolar som exempelvis Wegners Y-Stol, ett bord av Fritz Hansen och ett par fina PH-Lampor. Dansk design har ofta det där lilla extra (men med en väldigt talande prislapp också).
  • Vitvarorna. Du kan välja att köpa vitvaror från andra tillverkare än vad som ingår i exempelvis ett Ikeakök. Lyx, enligt oss, är att kunna ta ett glas kolsyrat vatten direkt från kylskåpet eller fylla på med is i drinken från en pip i frysen. Sådana varianter finns, de kostar inte så mycket och de skänker samtidigt det där lilla, lilla extra i form av vardagslyx.
Vi hjälper dig med ditt nya kök!15 Nov 2017