Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Inbyggda vitvaror | Viktigt att tänka på

Inbyggda, så kallade integrerade, vitvaror i köket blir alltmer populärt, speciellt sedan IKEA började ta fram integrerade produkter som kylar, frysar och mikrovågsugnar. Fördelarna med inbyggda vitvaror är många, de hjälper till att skapa harmoniska och stilrena kök, och inbyggda vitvaror är oftast lättare att rengöra eftersom de inte samlar smuts bakom sig och på sidorna.

”Installationen av inbyggda vitvaror är något krångligare, men vill man ha en personligt optimerad kökslösning är inbyggt många gånger det bästa valet”

En integrerad vitvara är inte bara ett vanligt kylskåp med en lucka framför, utan den är speciellt anpassad för att fungera i slutna utrymmen. Det innebär att dess mått och specifikationer skiljer sig från vanliga fristående produkter, som i princip bara är att ställa plats och koppla in i vägguttaget. Installationen av inbyggda vitvaror är något krångligare, men vill man ha en personligt optimerad kökslösning är inbyggt många gånger det bästa valet.

Att planera köket utifrån hur man använder det

Om man ska satsa på inbyggda varor eller inte är en fråga om plats, men också om hur man använder sitt kök. Du bör tänka på hur mycket plats du behöver i kylskåp, frys och diskmaskin. Detta skiljer sig kraftigt åt mellan olika hushåll beroende på om man har barn, hur ofta man handlar och hur mycket man lagar mat eller äter ute. Den som har lite plats har ofta ett större behov av lite mindre, integrerade produkter som kan hjälpa till att göra köket överskådligt och mindre ”plottrigt”.

Bor man i ett stort kök har man dock utrymme för fullstora kylskåp och frysar och att välja integrerat blir mer en estetisk fråga. Lustigt nog är det vanligare att folk väljer integrerade vitvaror till kök i mer klassisk eller lantlig stil än till modernare kökslösningar då man gärna väljer kylar och frysar med kromade luckor. I ett klassiskt kök kan de integrerade vitvarorna förses med luckor i gammaldags stil, vilket ju ger en fin blandning av klassiskt och nytt tänk.

En enhetlig yta

Den absolut största fördelen med att välja inbyggda vitvaror är ju att ge köket en stilren och enhetlig front. Du kan täcka vitvarorna med vilken typ av luckor du vill, och för en utomstående betraktare smälter alla fronter i köket samman till en enhet. Detta ger köket en lugn prägel som gör att det känns skönt att vistas i.

Integrerade vitvaror spar utrymme i och med att de kan anpassas och delas upp. Kyl och frys eller spis och ugn måste inte stå på samma plats utan kan delas upp och sättas in där det bäst passar familjens behov. En integrerad diskmaskin har panelen på ovansidan för smidigare kontroll och kan enkelt placeras där luckan är som minst i vägen när den öppnas.

Kräver god ventilation

Integrerade vitvaror kräver installation av en fackman, dels för elen och dels för att det ställs högre krav på installation. Oftast ingår installationen när du köper en inbyggd vitvara, annars kan du alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig.

För ett harmoniskt kök

Vill du ha ett kök som du blir lugn och harmonisk av att träda in i är inbyggda vitvaror en bra lösning. Priset för inbyggda vitvaror är något högre, och dessutom tillkommer kostnader för installation, men enligt vår mening är det värt pengarna att få ett kök med rena och enhetliga ytor som dessutom är mer lättstädade!

Vi ger ditt kök ny glans!8 Oct 2018