Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Inspiration - Kök med dubbla ugnar

När du passar på att renovera eller bygga nytt kök finns det så klart mycket att tänka på i fråga om design och material. I köksdesign precis som all annan design gäller det att få funktion och estetik att harmoniera. I köket är fortfarande funktionen för många det viktigaste, men för allt fler har det blivit designen. Ett vackert kök har på något sätt blivit sinnebilden för det perfekta hemmet, vilket är intressant med tanke på att köket traditionellt varit det minst formella rummet i en bostad.

”Något för den som både älskar att laga mat mer än genomsnittet och samtidigt vill ha ett vackert hem med hög funktionalitet”

Ett lysande exempel på när funktion och estetik går hand i hand är spisen. Spistillverkarna är fenomenala på att skapa spisar som både är vackra att se på och dessutom har en mängd finurliga funktioner. De mest extravaganta spismodellerna ser fantastiska ut och håller dessutom restaurangkvalitet, något för den som både älskar att laga mat och samtidigt vill ha ett vackert hem. En funktion som många väljer och upptäcker nyttan med är dubbla ugnar.

Vad finns det för fördelar med dubbla ugnar?

Att ha dubbla ugnar kan för många vid en första tanke verka som en onödig lyx. När lagar man egentligen så mycket mat att jag är tvungen att ha två ugnar för att klara det? Visst finns de tillfällen då man ska laga stora mängder mat och faktiskt behöver två ugnar, men det är inte den främsta fördelen.

kök med två ugnar

Det är istället möjligheten till varmhållning av färdig mat samtidigt som man tillagar något annat. Eller möjligheten att tillaga något på svag värme samtidigt som man brassar på i den andra. Baka och laga mat samtidigt. Snabbt flytta något till en högre och lägre temperatur. Som synes finns det många fördelar med dubbla ugnar, fördelar som bara ökar om man dessutom har varmluftsfunktion på ugnarna.

Vad kostar en spis med dubbla ugnar?

Priserna på spisar med dubbla ugnar varierar väldigt. De billigaste varianterna landar på ungefär 10000:-, men då är de i ärlighetens man inte särskilt vackra. Vill man ha ett kök som sticker ut och ändå lägger ner pengar på en köksrenovering är det lika bra att lägga lite krut på spisen. Tänk AGA, eller Bertazzoni.

Spisar från de här tillverkarna brukar kosta från ungefär 30000:- men flaggskeppsmodellerna kan gå på hundratusentals kronor. Det är naturligtvis för mycket för en normal person att lägga på en spis, men man kan väl drömma lite? Vi tycker dock att 20000-30000:- är rimligt att lägga på en spis med dubbla ugnar. För det priset får du en snygg kvalitetsspis med dubbla ugnar från någon av de kända spistillverkarna.

 Vi hjälper dig med ditt nya kök!5 Feb 2018