Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Köksrenovering | Inspiration | Trender för 2018

Är du less på ditt gamla slitna kök och söker inspiration inför nästa köksrenovering? Här berättar vi lite om årets hetaste kökstrender.

 

Luftigt och öppet

Årets kanske främsta trend när det handlar om köksrenovering är att skapa mer luft och öppenhet i huvudhöjd. Riv överskåpen och byt ut dem mot öppna hyllor för att öppna och skapa en mer levande miljö med synliga detaljer. Passa också på att byta fläkt, bort med takfläkten eller köksfläkten och in med en modern bänkfläkt istället. Med dessa enklar åtgärder får du rummet att se större och rymligare ut. Det gör också rummet mer mysigt och personligt, som en kombination mellan kök och vardagsrum. Du får också större frihet när det handlar om planlösning och design när du inte behöver ha en stor takfläkt som dominerar utrymmet. En snygg lampa kan istället bli kökets stolthet och fokus. 

Färgstarkt

Färger är tillbaka i köket på bred front. Från branschen rapporteras att exempelvis svarta kök säljer som aldrig förr och i år väntas det bli ett riktigt färgfyrverkeri med starka och djärva färger. Men om du även i fortsättningen vill ha ett ljust kök så behöver du inte misströsta. Även ljusare toner ingår i årets färgpalett. Se bara till att färgerna är matta och skapar en lugn och skön känsla så kan du väcka fina känslor till liv.

Natur

Naturliga färger är på väg in i det moderna köket. Naturliga färger och former i textilier och material är hetare än på länge: trä, glas, sten, ull och lin är några exempel på detta. Låt det spira och gro i köket och låt dig inspireras av sådant som passar hos dig: örter, grönsaker, blommor och alla former av gröna växter.

Teknik

Maskiner och andra hjälpmedel som gör våra liv enklare kommer alltid att få plats i våra kök. Tekniska innovationer som frys, kyl, brödrostar och annat kommer i dag dessutom i betydligt fler designvarianter än forna tiders trista plåtlådor. Vi har redan nämnt den starka trenden med bänkfläktar som drar ner fett och matos istället för att dra upp det, som traditionella tak- och köksfläktar. En innovation som skapar luft och trivsel i ett hem.

Gammalt och slitet

Gamla saker har ofta en patina och charm som bara förstärks med tiden. Har du några loppisfynd eller arvegods från farmor och farfar? Ställ fram dem och ge ditt kök en charm som skulle platsa i en trendig inredningstidning. Återanvända gamla vackra saker kan ge ditt kök det där sista lyftet som får bort den där lite sterila känslan. Här passar också den nuvarande retro-känslan in, många tillverkare erbjuder i dag köksinredning i modernt klassiska stilar som 50- och 60-tal. Kombinera med en enkel minimalistisk stil med genuina och jordnära saker, så får du till ett kök med en personlig och vacker känsla.

Vi ger ditt kök ny glans!
16 Apr 2018