Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Så väljer du kylskåp inför din köksrenovering

Kylskåpsmarknaden svämmar över av varumärken, modeller och varianter – det är inte lätt att välja. Här går vi igenom vad du ska tänka på innan du väljer kylskåp.

Inför en köksrenovering är det självklart viktigt vilka vitvaror, kyl och frys alltså, man vill ha installerades. Och det finns en hel del att tänka på – det var nämligen länge sedan ett kylskåp bara var ett kylskåp. I dag finns det en rad olika typer att välja mellan när du åker till vitvarukedjan – allt från klassiska fristående kylskåp till retrovarianter med nostalgisk 50-talskänsla, integrerade kylskåp och riktigt luxuösa varianter. Här gå vi igenom olika varianter och deras för- och nackdelar:

Fristående kylskåp

Precis som namnet signalerar är det här ett kylskåp som är designat att stå fritt i köket. Både front och sidbeklädnad är formgivna för att se snygga ut från båda sidor. Det fungerar alltså utmärkt i ett kök utan att man bygger in det. Perfekt för kök där det saknas utrymme eller möjlighet att integrerar kylen i övrig köksinredning.

Integrerade kylskåp

Denna variant är framställd för att smälta in i en frontpanel som matchar kökets övriga utseende. Kunden måste dock själv köpa frontpanelen från en köksförsäljare. Har du ett gammalt kök som inte har renoverats på ett tag? Du bör du dubbelkolla om försäljaren fortfarande har köksluckor i den stil som du behöver. Dessutom bör du kontrollera om luckorna kan måttbeställas så att de passar in i just ditt kök.

Kombination av kylskåp och frys

I denna mycket vanliga kombination är frysdelen oftast placerad längst ned med kyldelen överst. En nackdel är att fryssektionen oftast är ganska begränsad utrymmesmässigt. Den passar därför bäst för hushåll som inte har något stort behov av att frysa in mat. Annars går det förstås att komplettera med en frysbox i källaren eller garaget.

Side by side-skåp

En hel kyl och en hel frys som har byggts ihop och står bredvid varandra till en enhet. Dessa modeller är ofta lite lyxigare och ofta utrustade med vatten-och isdispenser. Går även att komplettera med en rad andra specialdetaljer som sätter guldkant på vardagen. Denna variant är dock större än europeisk standard, så det är smart att kontrollera att de passar in i ditt kök innan du slår till.

Litet kylskåp

Dessa kylar passar utmärkt för hushåll med maximal 1-2 personer. Det fyller inte hela köket och drar mindre el än ett större kylskåp. De rymmer mellan 40 och 160 liter och kan också vara ett bra komplement till ett standardkylskåp. Perfekt om du vill ha ett mindre kylskåp på arbetet eller en plats för förfriskningar i en festlokal. På hotell brukar ett litet kylskåp kallas minibar.

Retrokylskåp

Nostalgitrenden gäller självklart även kylskåp – vad trodde du? Vem vill inte ha lite 50-talsglamour i köket? Men retrofaktorn är självklart mer en fråga om utseende är funktion. Ett nytt retrokylskåp har nämligen de flesta funktioner som ett toppmodernt kylskåp. Man kan till och få en kyl med 50-talsstil som styrs med modern ”smarta hem”-teknik.

 

Vi är ett tryggt och prisvärt alternativ när det gäller köksrenovering i Stockholm!
16 Aug 2019