Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Nytt kök för under 100 000 kr

Att byta kök och köpa helt nytt brukar bli mycket kostsamt. Väljer du istället att renovera smart så kan du komma undan mycket billigare. Dessutom är det betydligt mer miljövänligt att ta hand om det köket du har. Nedan följer våra tips på hur du fixar ett nytt kök under 100 000 kr!

nytt kök för under 100 000 kr

Planera renoveringen noggrant

Det första du bör göra om du vill renovera köket är att göra en noggrann planering. Gå igenom hela köket, från tak till golv, och tänk över vad som behöver göras iordning. Fundera på vad du kan göra själv och vad du behöver hjälp med. Mät upp alla utrymmen, måtten behövs när du tittar på vitvaror och när du ska räkna på materialkostnader. Skissa upp en generell tidsplan och en budget där du tar med kostnader för material, transport och hantverkare.

Helentreprenad där ni innan kommer överens om en summa är ofta att föredra framför en löpande timpenning för den som vill ha koll på ekonomin. Då du väljer helentreprenad har de olika hantverkarna kontakt med varandra vilket gör att rörmokaren inte dyker upp och kostar pengar förrän hen behövs. Det är bara dumt med den typen av onödiga utgifter. Fråga efter en offert där varje del av renoveringen finns med så att du vet exakt vad varje post kostar.

Gör det du kan själv

Transport av material och liknande kan lätt göra att kostnaderna för en renovering skenar iväg. När det handlar om att exempelvis hämta kakel eller slänga en gammal spis kan du säkert göra det precis lika bra som byggfirman. Detta kräver dock att du har eller kan låna en bil. Även enklare montering, som att skruva fast handtag, kan du göra själv.

Vissa tycker att det inte är värt pengarna att betala för att någon ska måla om. Om man vill spara pengar kan man såklart göra det själv men man ska inte underskatta yrkesskickligheten hos en erfaren målare. Professionellt utförd målning gör stor skillnad. Målare har dessutom ofta rabatt på färg och penslar vilket du inte kan ta del av om du målar om själv.

Var på plats

De flesta vill inte bo i det kaos som en köksrenovering kan innebära. Dock kan det vara nödvändigt om du vill spara pengar och få det som du vill ha det. När du är hemma under renoveringen kan du åka iväg och utföra ärenden som hantverkarna annars måste - hämta, lämna och köpa verktyg som de behöver.

Uppstår det några frågor är du på plats och kan svara direkt hur du vill ha det. Det gör att det slipper bli missförstånd mellan dig och de som sköter renoveringen. I värsta fall kan dålig kommunikation leda till att vissa delar måste göras om.

Återbruka köksinredning

Att köpa nytt är inte alltid bästa lösningen även om det kan kännas lockande att riva ut allt och sätta in ett nytt kök. Kom ihåg att även rivning kostar pengar. Många äldre kök är mycket välbyggda och kan hålla länge om de tas om hand på rätt sätt. I vissa fall kan det räcka med att byta ut några slitna köksbänkar och lacka om skåpsdörrarna. Köp ett par nya fina handtag till luckorna så blir de nästan som nya.

Behöver du köpa nya vitvaror ska du i första hand titta på blocket och facebook marketplace. Många köper vitvaror på nätet utan att först mäta ordentligt vilket gör att man kan hitta i princip helt nya diskmaskiner, kylskåp, frysskåp och spisar. Var noga med måtten så att inte du gör samma misstag som de gjort.


Läs mer

Inbyggda vitvaror | Viktigt att tänka på

Höja låg diskbänk - Så får du en bekväm arbetsyta i rätt höjd

Litet kök med smart planering

Vi ger ditt kök ny glans!
9 Aug 2022