Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Test av mobila köksöar

Vad är mest störande i ditt kök? För många - nästan oberoende av yta - så handlar det om bristen på utrymme. Svensken upplever idag att köket har för för lite plats för förvaring och samtidigt också för lite arbetsytor. Detta skapar ett kök som inte alls blir den sociala plats som många idag söker efter. Tvärtom: köket blir rörigt, det blir svårt att arbeta i och det upplevs lätt som stökigt.

Men, där det finns problem finns också lösningar. En mobil köksö är något som kan ge dig både mer plats för förvaring och samtidigt också en bra yta att arbeta på och exempelvis hacka grönsaker, skära sallad eller vad det nu än må handla om. Det bästa med en mobil köksö ligger också i namnet. Till skillnad från en fast, ofta lite klumpig köksö, så är en mobil köksö något som du hela tiden kan flytta. När du behöver den så drar du fram din köksö - och när du inte har behovet, ja, då ställer du den åt sidan.

En mobil köksö är en bra lösning i både större och mindre kök. Dessutom finns det ett stort urval av modeller som anpassats för både små och stora kök och som dessutom följer de många olika inredningsstilar som finns. Oavsett om du har ett mer modernt kök, ett traditionellt - mer tidlöst - sådant eller exempelvis ett kök som går i en lantlig stil så kommer du att hitta en köksö som gifter sig väl med just den inredningen.


mobil köksö

Bästa mobila köksöarna - så har vi testat

För att förenkla har vi genomfört ett test av olika köksöar. Vi vill genom detta underlätta för dig om du ska köpa en mobil köksö. Viktigt att säga direkt är följande: testet kommer att fokusera på den bästa lösningen för ett mindre kök, ett mellanstort sådant och för ett större kök.

Naturligtvis så handlar det här om att smaken är som baken. Detta innebär att de köksöar vi tycker är bäst är bäst sett till den funktionalitet de erbjuder. Det rent estetiska spelar in, men vi vet samtidigt att just vår smak kan skilja sig radikalt från din.

Med det sagt - här kommer våra vinnare:

Bästa köksön för det stora köket:

Tornviken från IKEA: En köksö som ger dig allt du behöver. Den är stabil, snygg och har dessutom - som vanligt är med IKEA - potential att växa och bli större genom att du köper ännu en. Här hittar du vinnaren.

Bästa köksön för det mindre köket:

Den här snygga modellen från Dealproffsen. I ett mindre kök så kan en serveringsvagn agera köksö - och få har lyckats på samma sätt som just den här modellen. Enkel att placera ut, generös yta och plats för förvaring. Vad mer kan man begära?

Bästa köksön för det mellanstora köket.

Arbetsbänk från Expondo. Ibland är det enkla det bästa. Den här mobila köksön ger dig exakt vad du behöver för att få en enklare vardag. Du får förvaring och en bra yta att använda när du ska laga mat. Här kan du titta närmare på denna favorit.


Läs mer

Korrekt inställning av köksfläkt med kolfilter

Bänkskivor | Inspiration

Välja diskmaskin | Prestanda, design, pris

Vi ger ditt kök ny glans!1 Nov 2021