Köksrenovering Stockholm

Totalentreprenad - certifierad och behörig personal | 08-120 52 100

Kökstrender 2020

Nu fortsätter vi där 2010-talet slutade - med hållbarhet som den rödaste tråden! Våra kökstrender 2020 bjuder på färg och mjuka former.

Den hållbara stilen fortsätter att genomsyra våra hem de närmaste åren. Men till skillnad mot 2019 kommer vi se ännu djärvare färger under 2020-talet. Det handlar dels om glada snälla pasteller i rosa och grönt, men även rökiga toner av gult, ockra och bränd orange.

Överlag kommer gula toner starkt inom kökstrenderna. Gult har varit en tydlig trend i klädmodet senaste två åren, men inte hälsat på i våra hem sen 90-talet då gula väggar nästan var obligatoriskt i både hemmen och på trendkänsliga caféer.

Nu 2020 kommer alltså olika gula nyanser att ta plats. Dels pasteller, men ännu större ser djupa mustiga senapsgula toner ut att bli. De passar bra ihop med bordeaux och andra toner av vinrött. Det här är färger vi kan förväntas oss att se både på våra köksväggar och golven i köken.

Ljusa kök utan vitt

Det ser faktiskt ut som att de vita köken mer eller mindre kommer att försvinna under närmaste decenniet. För den som vill ha ett ljust kök är trenden ändå ljust med färg. Grått i kombination med starkare färger som rött till exempel.

En annan, mer dämpad kombination som ger lugn är beige ihop med brunt. De här två färgerna passar också som hand i handske med den hållbara trenden. Överlag är två färger som kombineras något vi kan räkna med, särskilt i våra nya 20-tals kök.

Elegant hållbarhet

De nya köken ska vara klimatsmarta men långt ifrån ett planlöst hopplock från loppisar. Vi vill ha eleganta kök samtidigt som de ska andas hållbarhet.

Många som står med ett vitt kök kommer troligen ändra på kulören. Ett enkelt och effektivt sätt är då att måla om köksluckorna. Här rekommenderas nu varma dämpade färger, gärna i gröna eller grå toner. Eller om du är lite modigare - välj vinrött till dina luckor!

kök med gröna väggar och grå köksluckor

Skålar, slevar och pepparkvarnar. Mycket av de nya moderna köksattiraljerna kommer nu mörkt trä. Välj färg på luckorna som passar till det och du har kommit en bra bit på väg mot ett elegant kök som ligger helt rätt i tiden!

Välkommen tillbaka vitrinskåpet!

När det gäller möblerna i våra kök är det främst förvaringen som bjuder på nyheter. Precis som att bord och stolar nu gärna ska vara runda vill vi ha skåp med mjukare tilltal. Skåp är förstås i regel rektangulära med raka linjer men för att mjuka upp kan du välja handtag i bågens form. Gärna i en varm metallfärg som mässing eller guld - det är också snyggt till mörka träslag, vinrött och senapsgult!

Vackra vitrinskåp kommer också starkt 2020. I linje med hållbara trenden satsar vi på mer kvalitet både när det gäller husgeråd och porslin. Då är det klart att vi vill visa upp vad vi har och det kan vi med hjälp av vitrinskåp.

De här skåpen var populära bland 40-talister när de satte bo som unga. I dag när många ur den generationen byter boende finns stora möjligheter att köpa billigt i andra hand. Ett äldre vitrinskåp är ofta ett kap och kan det bli mer hållbart än så?

Läs mer

Lantligt kök

Litet kök med smart planering

Modernt kök i lägenhet

 

Vi är ett tryggt och prisvärt alternativ när det gäller köksrenovering i Stockholm!
4 Apr 2020